Dreamstime е една от сравнително лесните за използване, средни фотобанки, но с добри продажби. Отличава се с проста регистрация, достъпни за всички желаещи, ниски изисквания към качеството на снимките и добро разделение на руриките. Безспорното предимство е възможността за качване и предлагане за продажба на снимки във формат RAW, за които получавате два пъти повече удръжки, отколкото ако снимката е в JPEG. В допълнение към снимките, фотобанката приема за продажба и векторни изображения. За да бъдат допуснати за продажба на сайта, снимките трябва да отговарят на определени изисквания. Не е сложно, но трябва да се има предвид, че снимките трябва да бъдат технически издържани и да са свързани с търговията.

За всяка снимка купувачът заплаща при стандартен лиценз Royalty-Free 0.3 до 10.2 $, в зависимост от размера, формата и броя на продадените копия от дадената снимка ― колкото по-популярна е дадена фотография, токова повече струва. Фотографът получава от 30 до 60% от приходите. В допълнение към стандартните лиценз фото банка дава възможност за закупуване на разширени лицензи за снимки. Те се придобиват, когато крайният продукт придобива търговска стойност благодарение на вашите снимки. Това означава, че ако купувачът иска да илюстрира една статия в списанието си, това е стандартен лиценз, но ако отпечата плакат или картичка с вашите снимки, за това се изисква друг лиценз. Фотобанката продава също и други видове лицензи. Ако имате достатъчно късмет, за да получите снимки с редакционната стойност (т. е. подходящи за използване в медиите) – снимки на известни личности, важни събития и т.н. , фотобанката ще плати $ 5 за всяко прието изображение, дори ако никой не го купи.

Изискванията към изображението са то да бъде по-малко или 3 MP и да е RGB. Съхранява се на най-високото качество – JPG (12). За всяка изтеглена своя снимка, фотографът получава процент 50%или 60% за изключителните  изображения. Фотографът може да изиска плащане на продажбите си в Dreamstime, когато салдото му достигне $ 100, подавайки молба. Плащанията се извършват с PayPal или Moneybookers.