Fotolia е сериозен и професионален сайт за покупко-продажба на фотографи, иизображения, илюстрации, вектори и видео. Критериите за приемане на снимките са много строги. Всеки може да стане член на Fotolia. Достатъчно е да се регистрирате и да попълните регистрационен формуляр. За да станете активен сътрудник на сайта, трябва да започнете да качвате собствени творения, били те снимки или видео и ги пуска на пазара.

След като активирате личната си сметка, можете да качите снимки от вашата работа чрез Flash или чрез FTP. Изображенията трябва да са във формат JPEG (Minimo 2400 x 1600 (4 pixel M). След зареждане на файловете (снимки и видео клипове), трябва да въведете изискваните на данни, като заглавие, етикети и всичко, което ще бъде поискано при попълването на електронния формуляр за всяка една от тях. Файловете ви се поставят в списъка на чакащите и се проверяват в рамките на няколко дни. Ще получите имейл от Fotolia, с който ще бъде уведомени, ако изображението ви е било приета или не, както ще ви бъдат посочени и причините за взетото решение.

Не е нужно да бъдете професионален фотограф, но Fotolia, както и всички други подобни сайтове, изисква високо качество на изображението и по-специално на тези, които имат определена пазарна стойност (не става въпрос за снимки на вашата котка, например). Ако желаете да продадете вашите изображения, старайте се те да бъдат с много високо качество. За всяко продадено изображение Fotolia дава на автора между 30-61% от пазарната цена, въз основа на позицията му в класирането. Това означава, че колкото повече снимки продавате, толкова повече се изкачвате в класирането, но същото важи и за доходите.

След като веднъж продадете дадено изображение на Fotolia che una delle tue immagini è venduto a Fotolia, ше получите комисионна на сметката си на сайта. С помощта на Paypal или Moneybookers можете да получите вашите пари бързо и сигурно. Комисионната е между 33-80% от продажната цена. Плащането се извършва чрез PayPal или Moneybookers. Благодарение на Fotolia вашият бизнес за продаване на изображения онлайн може да се превърне в много доходен да печелите с уеб.