Shutterstock е фотобанка, която разполага със система за продажба на изображения на абонамент. Това е един сайт, на който има много големи продажби. Ако искате да продавате изображения на този сайт, изискването е да изпратите 10 от най-добрите си снимки (и те наистина трябва да бъдат много добри!), въз основа на които ще бъде решено дали можете да продавате чрез Shutterstock или не. В случай, че 7 от тях са одобрени, получавате правото, ако ли не, можете да опитате отново след 30 дни. Решението се взема в рамките на 1-3 дни. Не се отчайвайте, ако първият, а дори и вторият или третият ви опит се окажат неуспешни. Просто се постарайте следващият път да изпратите десет снимки, които наистина са търговски и технически перфектни.

Shutterstock е фотобанка, която се различава от останалите. Купувачите са с месечен абонамент и могат да свалят до 750 снимки в рамките на 30 дни. Какво печелите вие от това? Shutterstock ще ви плаща 25 цента всеки път, когато една от вашите снимки е изтеглена. След като приходите ви достигнат $ 500, ще започнете да получавате до 30 цента на изтегляне. Абонаментният модел насърчава купувачите да изтеглите по-голям обем от снимки на това, което би
за повечето други агенции.

Като се има предвид, че за всяко изтегляне на ваша снимка получавате $ 0.25, това означава, че само след 2000 изтегляния на месец, можете да спечелите $ 500! Има много фотографи, които печелят значително повече всеки месец.

Използваните на сайта езици са английски, испански, немски, френски, италиански, и други.

Изискванията за изображенията са най-малко 2.5MP (2,5 милиона пиксела). За да определите броя на пикселите на едно изображение, умножете ширината по дължината му. Например ако е 2400×1800, достига общо 4.32 милиона пиксела. За нови фотографи изискването е 4.0 MP.
Максималният размер на снимките не може да надвишава 25 MP. Shutterstock приема формати JPG и TIFF.