Everystockphoto
Тази търсачка, която индексира снимки от всички големи сайтове с безплатни изображения, е с богато съдържание и заради това стои над останалите. Тъй като снимките произхождат от различни източници, сроковете и лицензионните условия са различни. За да използвате изображенията на даден сайт, трябва да имате отворена сметка (става въпрос за сайта, на който принадлежи избраното от вас изображение). На страницата с резултати на Everystockphoto, от дясната страна можете да намерите платени микростокови изображения от Fotolia. Така че, ако тук не намерите това, което търсите, ви се предлага да закупите желаното изображение от Fotolia.com на ниска цена.

Stock.xchng
Stock.xchng е един от най-сложните сайтове на стоковите агенции, предлагащи безплатни снимки. Колекцията им от изображения (векторни и илюстрации)е много богата, като към всяко едно тях има достатъчно придружаваща информация и за да ги изтеглите, ще се ориентирате лесно. При резултатите, които ще ви бъдат предложени, ще америте подобни изображения от iStockphoto със символична цена, така че ако искате безплатни снимки, трябва да погледнете по-надолу. За да използвате сайта, е необходима регистрация.

MorgueFile
Фотобанката предлага впечатляваща колекция от изображения, които са много лесни за намиране и изтегляне. За да изтегляте изображения, не се изисква регистрация на сайта. Можете да изберете само един лиценз и размера на изображението, а след това да промените размера на изображението или да го изрежете както искате, докато още е на сайта. Подобно на много други уеб сайтове за безплатни изображения, MorgueFile предлага и платени изображения (в сучая те са от Dreamstime). И ако не можете да намерите безплатно това, от което се нуждаете, винаги имате голям избор от платени снимки, които ще ви струват само няколко долара.

PhotoXpress
Много прост и лесен за работа сайт, където търсенето ви дава два вида резултати – за безплатни изображения и за платени снимки на най-ниски цена. Възможно е да увеличите мащаба им в прозореца за предварителен преглед, като всичко, което ви е необходимо, за да получите безплатно изображение, е да кликнете върху бутона Download. Можете да изтегляте до десет снимки на ден безплатно, но първо трябва да се регистрирате.

Flickr
Всички от вас са чували за Flickr, който разполага с повече от пет милиона изображения. Разбира се, те имат добра колекция от безплатни изображения, които са достъпни, ако разполагате с лиценз „Creative Commons license“. Всичко, което трябва да направите, е да използвате разширеното търсене (Advanced Search) и да видите, къде се среща наименованието на горепосочения лиценз. Разбира се, ще ви бъде трудно да разгледате всички резултати. И отново: уверете се дали избраното изображение в действителност може да бъде използвано. Проверете внимателно лиценза и не забравяйте да благодарите на фотографа!

Dreamstime
Това е доста ограничена колекция от изображения, но Dreamstime предлага добра функционалност с изчерпателна и полезна информация за изображенията. Трябва да се регистрирате, за да може да изтеглите изображението, но си струва.

Stock Vault
Фотобанката разполага със сравнително малка колекция от безплатни снимки, графики, лого дизайн и текстури, които не са на разположение в големи размери (това са само предимно файлове от малки до средни размери), но са лесни за изтегляне и се прави без регистрация. Този сайт е много удобен и лесен за използване. Въпреки че колекцията не е голяма, сайтът предлага платени изображения на още по-ниски цени от Dreamstime.