Fotolia е една от новите международни фотобанки, работеща в тестов режим от 2005 година. Последният работен вариант стартира през ноември 2005 година. Има свои представителства в САЩ (със седалище в Ню Йорк), Франция, Испания, Германия и Англия. Приема работи с размер 1600×1200 пиксела. Максималният размер на които е10 мегабайта, само във формат JPEG.

Има възможност за продажба на изображението като
1. Обикновени роялти фрий.
2. Разширени роялти фрий.
3. Продават се само изображения на Fotolia (също роялти фрий, но изключително на този сайт). Тук само някои снимки могат да бъдат изключително и само за фотобанката.
4.  Fotolia продава изключителните права върху изображението на купувача.

Във връзка с различните начини на лицензиране на снимки е разработена гъвкава система за цените на изображението. На първо място, по отделно се определят цени за електронно и печатно използване на закупените изображения. Цената за използване в печата е два пъти по-висока. Тя варира от 1 до 80 долара при стандартните роялти фрий, от 20 до 200 долара при разширените роялти фрий и от 100 до 2000 долара за пълна продажба на правата наа снимката на купувача.

При Fotolia съществува класиране на фотографите, в зависимост от направените от тях продажби. От ранга и от изключителността зависи процентът, който фотографът получава от продажната цена и цената, която може да определя за своите изображения. Ако снимката е предоставено ексклузивно за Fotolia, фотографът получава минимум 50-80% от продажната цена, а ако не е изключително за Fotolia – от 33 до 47%.

Как да се регистрираме?
Регистрацията е проста и не е необходима проверка. Достатъчно е да посетите сайта на Fotolia и да се регистрирате. След това трябва да въведете потребителското си име и паролата, а след като повторите паролата в долната част на страницата отбележете, че приемате условията и натиснете бутона „Изпрати“. Тогава се отваря една страница, на която трябва да попълните информация за себе си.
[I] Name: [/ I] име, фамилия.
[I] Email: [/ I] имейл
[I] Account type: [/ I] изберете[I] Личен
Company: не е необходимо да попълните
How did you hear about us: [/ I] Промяна „[I] Other“ и напишете „http://webspace4me.net “
След това идва в раздел „CONTACT INFORMATION“
Address: [/ I] улица, номер, апартамент
[I] Град: [/ I] град
[I] State/Province: [/ I] посочете областта
[I] ZIP code: [/ I] пощенски код
[I] Country: [/ I] Изберете от падащия списък в страната на пребиваване
[I] Telephone: [/ I] не е задължително
Кликнете върху Submit.

След като се регистрирате, при зареждане първата снимка има един малък тест с шест въпроса. Опитайте се да отговорите правилно, защото се използва при регистрацията, след което на електронната ви поща ще стигне до писмо за потвърждение на регистрацията.