Успешно избраните цветове в декора спомагат за промяна на визуалното възприятие на стаята. Те визуално увеличават стените и повдигат тавана. Времето на монохромната декорация на баните в бяло или синьо отдавна е минало. Сега стените, банята и всеки друг обект могат да имат различни цветове.

Необходимо е да изберете функционален шкаф за баня, в който можете да поставите всички необходими неща. Вратите на шкафа могат да бъдат огледални. В самостоятелната баня можете да поставите и удобна мека мебел. Фотьойл или маса с огледало ще бъде добро допълнение, което ще ви донесе комфорт. Удобните столове с приспособление за съхранение на книги и списания придават лекота на дизайна. Килимът ще донесе топлина и комфорт, предпазвайки от подхлъзване собствениците на съвременни жилища.

Най-популярните цветове за местата за спа и уелнес процедури са син, люляк и зелен.
Те могат да бъдат допълнени с топли нюанси, например червено, оранжево или жълто.
За успешен облик (особено в малката баня) е важно помещението да не е твърде цветно.

Изберете броя на основните нюанси в интериора до три. Също така имайте предвид, че много ярките цветове в малка стая могат да въздействат депресивно.
Благодарение на светлите цветове, пространството в стаята може да бъде „разширено“, а дълбоките, тъмни цветове ще направят банята уютна и загадъчна.
При избора на цвят за дизайна на банята можете да вземете предвид вашия темперамент. Например, холеричното декориране се препоръчва в тонове, които „охлаждат“ пламъка.

Меланхоликът се препоръчва да завърши банята с топли цветове и да допълни всичко с меко, дифузно осветление. Най-добрият избор ще бъдат нюанси на пясък, теракота, морска вълна, кехлибар.

Ярките решения за баня са най-често избрани от сангвиници. Такива хора искат стаята да излъчва енергия. В този случай предпочитание се дава на червените нюанси, както и на оранжевото и жълтото.

Хората с флегматичен темперамент предпочитат класическите решения, така че в баните им често се виждат бежови, кафяви, сиви и бургундско червени цветове.