Определено има какво да се чуе от експертите по финанси и хората, които дълги години са се занимавали с финансови консултации. В този текст ще разгледаме какво те имат да кажат на милениал поколението, или децата, които са се родили в първите години на новото хилядолетие. Според експертите това поколение има същите финансови въпроси и притеснения, които са подплатени със също толкова объркана социална и политическа среда.

Милениалите, както ги наричат, се интересуват или са загрижени за студентски или бързи кредити, за намиране на добра работа, за постигане на добри финансови резултати. Всичко това обаче може да започне с няколко съвета от хора, които са минали по този път и са вещи в света на финансите. Нека да видим какво предлагат като съвети и може би решения.

Инвестирайте в себе си и собствените си възможности – това е възможно най-добрата инвестиция. Защото всеки млад човек, когато е в най-добрата си мисловна и физическа кондиция, може да отдели повече време за четене, за образование, за придобиване на умения в различни сфери. Не се притеснявайте да учите умения, много преди да са ви потрябвали. В този смисъл, има десетки начини как да се образовате екстра, с онлайн курсове, с изучаване на език, компютърна грамотност и т.н.

Внимавайте с вземането на кредити и пари назаем – да днес бързите кредити са много лесен и достъпен начин да се сдобиете с малка сума пари. Струва ли си обаче да го правите ако не сте информирани. Според експертите не е нужно да знаете всичко за парите на тази млада възраст, достатъчно е обаче да се запознаете с рисковете и с предимствата на това да вземате бързи пари било то от кредитор или от познат.

Разсъждавайте за вашите цели и постижения – без значение дали са близки или далечни. Можете спокойно да размишлявате за нещата, които бихте искали да ви се случат и да премисляте какво е възможно на този етап. Да бъдете обсебени от някои постижения не е нещо лошо, напротив, това винаги може да ви дава екстра сили, когато сте в трудна ситуация.

Заобиколете се с хора, които вярват във Вас и Вие вярвате в тях – това може да изиграе ключова роля, когато направите първите си предприемачески стъпки. Подкрепата тогава е задължителна, но и необходима заради възможността да не сте сами в самото начинание.

Източник: ПАРИТЕ БГ