Въпреки че е една малко странна идея, свободното разпространение на изображения съществува. Добре известно е, че в търговията получавате това, за което плащате, а ако не сте платили, вероятно нищо не сте получили. Но сигурно вече ви се е случвало да откриете безплатни онлайн изображения? Замисляли ли сте се защо ви се предлагат без заплащане? Отговорът е прост – става въпрос за отхвърлени от фотоборсите изображения или такива, които никой никога не е купил, а е възможно дори те да са в нарушение на закона за авторското право. Кой знае?

Все пак, ако наистина нямате пари и не можете да си позволите да заплатите минималната сума по микростокови цени и да осъзнаете, че при използването на безплатните изображения (снимки, илюстрации и даже 3D графика), съществуват „подводни камъни“. Смята се, че безплатните снимки обикновено се използват като тактика, за да убедят купувачите да закупят по-скъп продукт. Но не мислите ли, че е по-разумно да закупите висококачествени търговски изображения, които ще направят много повече за вас вас от самото начало, отколкото да прекарате часове в търсене на безплатни и в повечето случаи некачествени такива?

Ако се нуждаете от безплатни снимки, посетете Freestock.com! Но бъдете внимателни. Тук веднага възникват два въпроса, чиито отговори ще дойдат с времето:

1. За заплащането за снимките и изображенията на авторите – дали това начинание ще им носи приходи?

2. За купувачите (дизайнери и агенции) – как и къде могат да използват безплатните изображения, получени от Freestock.com?

Вече можете да си изтеглите безплатно снимки с висока резолюция от Shutterstock.com за лична и
за търговска употреба. Изображенията са с високо качество и ако ви интересува, отдясно на снимките можете да видите техния лиценз (между другото не са толкова скъпи, колкото някои мислят). Ето една снимка изтеглени от сайта Freestock.com с резолюция 2048 X 3072