Nikon D3X

Nikon D3X е професионален огледално цифров (SLR) фотоапарат на компанията Nikon, който е с 24,5 мегапикселна матрица, създаден на базата на Nikon D3. Разполага с корпус от магнезиева сплав със защита срещу прах и пръски, както и от електромагнитни смущения.

Фотокамерата D3X поставя нов стандарт за цифровата фотография с висока резолюция, както за снимане в студио, така и извън него.  КМОП-матрица, FX формат с резолюция от 24,5 мегапиксела и работен диапазон на чувствителността ISO от 100 до 1600 единици ви позволява да правите снимки с невероятна детайлност и превъзходни нюанси. Можете да снимате със скорост до 5 кадъра в секунда (и до 7 кадъра в секунда в режим DX).

Усъвършенстваната система за разпознаване на сцените помага да се създадат великолепни експозиции и се поддържа добре известната система Nikon AF с 51 фокусни точки, което осигурява широко покритие и ви позволява да изберете отделни точки на фокус. Режимното управление на снимките ускоряват обработката на изображенията във фотоапарата, което спестява време при последвалата работа с тях. 3-инчовият монитор с висока резолюция поддържа два режима - Live View и видеоизход HDMI. Камерата е защитена от надежден и устойчив на външни влияния корпус от магнезиева сплав.

Задният триинчов цветен дисплей се използва за навигация по менюто и за разглеждане на изображенията в режим Live View. Задният черно-бяк ЖК-дисплей е разположен под цветния монитор и разполага с бутон за бърз достъп. Камерата е оборудвана със светозащита и висококачествената пентапризма позволява да се получи голямо и светло изображение, като може да се използва и ръчен фокус. В долната част на камерата е разположена батерията. Тя е скапацитет 2500 mAh. При модела D3X като носители на информация можете да използвате карта с памет във формати CF и UDMA.

Новост при този модел е специално разработеният за Nikon D3x пълнокадров сенсор CMOS, който е с 24,5 мегапикселна матрица. Цифровият процесор EXPEED е специално оптимизиран и скоростта на обработка на информацията е значително по-голяма, което допълнително намалява разходите за потребление на енергия. Възможно е използването на почти всички стандартни обективи Nikon F.

Nikon D3X поддържа всички традиционни режими на експозиция. Switch Mode Dial ви позволява да изберете желания режим на снимане - единично, непрекъснато снимане, серийно снимане с висока скорост. D3X модел позволявада зададете настройките за контраст, яркост, цвят и оттенъци. Възможно е да свържете камерата към GPS-навигатор или да прехвърляте файлове чрез Интернет, използвайки FTP и PTP/IP.

This entry was posted in Фотоапарати and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.